Mbappé wakkert transfergeruchten aan op Franse awardavond

Reacties

Kylian Mbappé stond zondagavond volop in de schijnwerper tijdens de awardavond van de Union Nationale des Footballeurs Professionnels (UNFP), de vakbond voor Franse profvoetballers. Hij maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een opvallend signaal af te geven.

Mbappé wakkert transfergeruchten aan op Franse awardavond

Mbappé, die met 32 goals topscorer werd van de Franse Ligue 1, werd niet alleen verkozen in het elftal van het jaar én tot talent van het jaar. Hij ontving ook de prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de beste speler van het jaar van de Franse competitie. 'Dit was de enige titel die nog ontbrak', sprak de twintigjarige aanvaller van Paris Saint-Germain, dat dit seizoen de landstitel veroverde.

Naast het tonen van zijn dank voor de prijzen die hij mocht ontvangen sprak Mbappé ook enkele opvallende teksten uit. 'Er waren enkele teleurstellingen, maar dat is onderdeel van het voetbal. Deze prijs is erg belangrijk voor me. Ik ben nu aangekomen op een belangrijk kruispunt in mijn carrière. Ik heb hier enorm veel ontdekt en veel geleerd. Misschien is de tijd aangebroken dat ik meer verantwoordelijkheden kan en moet nemen. Misschien bij Paris Saint Germain, met alle plezier, maar misschien ergens anders voor een nieuwe uitdaging.'

Toen hij de zaal in onzekerheid had achtergelaten voegde hij daar naast het podium nog aan toe: 'Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen. Als je zo'n podium krijgt, heb je de mogelijkheid om een boodschap achter te laten. Ik denk dat ik dat heb gedaan. Als ik nog meer zou zeggen zou het teveel zijn en zou mijn boodschap wellicht niet zijn overgekomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé vormde samen met vijf ploeggenoten (Neymar, Marco Verratti, Ángel Di Maria, Thiago Silva en Marquinhos,red.) een groot deel van het beste team in de Ligue 1. De prijs voor beste keeper en coach van het afgelopen seizoen gingen niet naar PSG, maar naar LOSC Lille, dat tweede werd achter PSG. Respectievelijk Mike Maignan en Christophe Galtier namen die prijzen in ontvangst. De beste Fransman in een buitenlandse competitie werd Real Madrid-spits Karim Benzema.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.