Mbappé richt pijlen nu op Pauleta, Zlatan en Cavani: 'Een mythische mijlpaal'

Reacties

Kylian Mbappé heeft zijn 100ste doelpunt voor Paris Saint-Germain gemaakt. De 21-jarige aanvaller is trots op die prestatie, waarmee hij zichzelf in een tamelijk illuster rijtje heeft geschoten.

Mbappé richt pijlen nu op Pauleta, Zlatan en Cavani: 'Een mythische mijlpaal'
© Pro Shots
Montpellier
Montpellier
1 - 3
PSG
PSG

De Parijse miljardenformatie (met Mitchel Bakker in de basis, hij werd na ruim een uur gewisseld) won zaterdagavond met 1-3 bij Montpellier. De eindstand werd in de slotminuut bepaald door Mbappé, die zich daarmee meldt in de Club van 100 van PSG. De nog altijd pas 21-jarige aanvaller heeft in de competitie nu 74 treffers gemaakt, in zowel de Champions League als in de verschillende Franse bekertoernooien staat zijn doelpuntenteller op 13.

'Ik ben ongelooflijk trots', zo schreef Mbappé na de wedstrijd al direct op social media. 'Een woord van dank richting al mijn teamgenoten, de club, mijn familie en natuurlijk de fans: bedankt voor al jullie steun. De jongeling moet overigens nog wel even aan de bak om topscorer aller tijden van PSG te worden: voor die mijlpaal moet hij de iconische spitsen Pauleta (106 goals), Zlatan Ibrahimovic (156 goals) en Edinson Cavani (200 goals) nog passeren. Dat zijn de enige drie spelers die Mbappé nog voor zich moet dulden.

Het passeren van die drie grootheden zijn doelen voor later, vooralsnog is Mbappé vooral heel trots. 'Ik ben heel gelukkig, natuurlijk! Dit is een legendarische en mythische mijlpaal', straalde hij bij PSG TV. 'Ik was er de laatste wedstrijden al een beetje mee bezig. Misschien iets te veel, wie weet scoorde ik daarom niet. Maar ik probeer me vooral op het team te focussen. Ik wil mijn ploeggenoten helpen, omdat ze mij hebben geholpen om dit te bereiken', zo toonde hij zich tot slot een ware teamspeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.