Mbappé is klaar om Franse voetbalgeschiedenis te schrijven

Reacties

Veel ogen zullen zondagavond op Kylian Mbappé zijn gericht. Het Franse supertalent is na wat klein blessureleed fitter dan ooit en voelt zich mede door de voorbereidingen op het tactische plan van Bayern München klaar voor de eindstrijd van de Champions League.

Mbappé is klaar om Franse voetbalgeschiedenis te schrijven
© Pro Shots

Bayern en Paris Saint-Germain staat om 21.00 uur tegenover elkaar in Lissabon en Mbappé weet al precies wat hij kan verwachten van de Duitsers. 'Ze hebben een geweldig elftal, maar elk geweldig elftal heeft zo zijn gebreken. We weten dat ze niet graag veranderen van tactiek', merkte Mbappé op tijdens de persconferentie voor de finale in Portugal.

Voor Mbappé wordt het zijn eerste Champions League-finale in zijn nog prille carrière. In 2017 schopte hij het met AS Monaco nog tot de halve finale, waarin Juventus uiteindelijk te sterk bleek. Drie jaar verder is Mbappé er klaar voor. 'Het is altijd mijn droom geweest om het op te nemen tegen de beste spelers ter wereld. Dat deze wedstrijd achter gesloten deuren wordt afgewerkt, maakt het er niet makkelijker op. Maar we weten dat we vanuit Parijs gesteund worden, we hopen dat we de beker mee kunnen nemen naar Frankrijk.'

Mocht PSG de eindstrijd winnen, is het pas de tweede keer in de historie van de Champions League / Europa Cup I dat een Franse club het toernooi wint. In 1993 werd Olympique Marseille de eerste Franse winnaar van de Champions League, toen het AC Milan van Frank Rijkaard en Marco van Basten werd verslagen met 1-0. 

De finale wordt een strijd tussen twee Duitse trainers, met Hansi Flick tegenover Thomas Tuchel. De coach van PSG kondigde aan dat Marco Verratti inzetbaar is tijdens de finale en dat achter de naam van keeper Keylor Navas nog een vraagteken staat. Tuchel is op zijn hoede voor Bayern, dat nog niet verloor sinds de hervatting na de coronacrisis.

'Ze hebben de laatste twintig wedstrijden in winst omgezet, ze zijn zo ontzettend sterk met al hun individuele kwaliteiten', beaamde Tuchel. 'Ze spelen met hoge intensiteit, maar er zijn altijd ruimtes te vinden op het veld', hintte Tuchel op een tactisch plan tijdens de finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.