Mbappé houdt kansen op treble voor PSG levend

Paris Saint-Germain ligt nog altijd op koers om in Frankrijk op drie hoofdprijzen beslag te leggen. Dankzij twee treffers van Kylian Mbappé werd ten koste van Caen de finale van de strijd om de Coupe de France bereikt (1-3).

Drie dagen nadat PSG kampioen werd door nummer twee AS Monaco te vernederen (7-1), wachtte het bezoek aan Caen in het belangrijkste Franse bekertoernooi. In de Ligue 1 is het verschil na 33 wedstrijden liefst 52 punten, maar nu bleef het lang spannend. Mbappé had de bezoekers in de 25ste minuut op voorsprong gezet. Kort voor rust trok Ismaël Diomandé echter de stand gelijk.

De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar daar had Mbappé geen zin in. Met zijn 21ste doelpunt van het seizoen zorgde hij voor de voorsprong van PSG en daarmee was het verzet van Caen gebroken. Doelpuntenmaker Diomandé kreeg in de extra speeltijd nog een directe rode kaart en met elf tegen tien liepen de bezoekers via Christopher Nkunku nog uit naar 1-3.

Door de overwinning speelt Paris Saint-Germain op 8 mei tegen derdeklasser Les Herbiers in de bekerfinale. Na de winst van de Coupe de la Ligue en de Ligue 1 kan trainer Unai Emery zijn derde hoofdprijs van het seizoen pakken.