Mbappé en veelbesproken Pogba beslissend voor peperduur Frankrijk

Met de duurste voorhoede aller tijden in een interland heeft Frankrijk dinsdagavond in een oefenduel gewonnen van WK-gastland Rusland. Paul Pogba en Kylian Mbappé lieten zich gelden bij de 1-3 overwinning.

Vooral voor Pogba zal dat goed voelen. De middenvelder beleeft een moeizaam seizoen bij Manchester United en kreeg in de afgelopen periode te maken met de nodige kritiek. Dat kon Pogba dinsdag in Sint-Petersburg even vergeten, al speelde hij geen goede eerste helft. Toch was Pogba vijf minuten voor rust met een geweldige pass de architect van de openingstreffer.

Pogba ontving de bal op het middenveld en zag Mbappé wegsprinten. De steekpass was precies op maat en Mbappé maakte na een kapbeweging zijn tweede interlanddoelpunt voor Frankrijk. Mbappé vormde tegen Rusland een voorhoede met Anthony Martial en Ousmane Dembélé, waarmee Frankrijk een record brak. Met een gezamenlijke transferwaarde van zo'n 350 miljoen euro is dit de duurste aanvalslinie ooit in een interland.

En dan speelde dus ook Pogba nog, met een transfersom van 105 miljoen euro ook geen goedkope jongen. Kort in de tweede helft verdubbelde hij de Franse marge, door een vrije trap van een behoorlijke afstand binnen te krullen. Dat betekende een flinke domper voor Rusland, dat sterker speelde dan Frankrijk, maar er lange tijd niet in slaagde om Hugo Lloris te passeren. Pas twintig minuten voor tijd konden de Russen juichen, na de 1-2 van ex-Feyenoorder Fedor Smolov.

Rusland ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf daarbij achterin de nodige ruimte weg. Daar profiteerde Mbappé zeven minuten voor tijd van: de aanvaller ontving de bal van Blaise Matuidi en schoot na fraai voetenwerk de 1-3 binnen. Mbappé liet zich direct na dit doelpunt vervangen en zag vanaf de kant geen doelpunten meer vallen.