Paris Saint-Germain heeft de draad weer opgepakt in de Ligue 1. Na twee competitieduels op rij zonder zege werd er zaterdagavond wel gewonnen van FC Nantes. Onderaan de ranglijst zijn er grote zorgen voor AS Monaco.

PSG
1 - 0
Nantes
Nantes

Paris Saint-Germain verspeelde punten in zijn laatste twee competitiewedstrijden, tegen Girondins Bordeaux en RC Strasbourg, en had het zaterdagavond ook niet gemakkelijk tegen FC Nantes. Coach Thomas Tuchel kon geen beroep doen op de geblesseerde Neymar en zag dat dat zijn ploeg wel kansen kreeg, maar niet scherp was in de afronding. Tien minuten voor rust voorkwam Gianluigi Buffon met een redding bij een grote kans voor Lucas Lima een achterstand.

Julian Draxler leek PSG na een klein kwartier in de tweede helft op voorsprong te zetten. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de bal in de opbouw uit het spel was geweest. De treffer van Kylian Mbappé, die afgelopen donderdag zijn twintigste verjaardag vierde, mocht wél gevierd worden. De aanvaller tikte bij de tweede paal een hoekschop van Ángel Di María binnen en maakte zo alweer zijn dertiende competitiedoelpunt van dit seizoen. Daarmee is hij de topscorer van de Ligue 1.

Nantes slaagde er niet in om nog wat aan de achterstand te doen en daardoor sluit PSG, dat hard op weg is naar wéér een kampioenschap in Frankrijk, het kalenderjaar met een positief gevoel af. De ploeg van Tuchel heeft een voorsprong van dertien punten op nummer twee van de ranglijst Lille en heeft bovendien nog twee wedstrijden tegoed. Het kerstdiner zal goed smaken in Parijs.

Montpellier
Montpellier
1 - 1
Olympique Lyonnais

Memphis Depay én Kenny Tete hadden een basisplaats bij Olympique Lyon en laatstgenoemde liet zich zien. Twintig minuten in de tweede helft tikte de vleugelverdediger de bal naar Nabil Fekir, die opendraaide en met een fraai geplaatst schot doel trof. Voor Fekir betekende het, zo kort voor de transferperiode, zijn derde goal uit de laatste drie duels. Het was niet voldoende voor een zege, want negen minuten voor tijd ramde Ruben Aguilar de 1-1 binnen.

Angers
Angers
1 - 1
Olympique Marseille

Een frustrerende avond voor Kevin Strootman, die op de bank moest plaatsnemen voor de uitwedstrijd bij Angers. Vanaf die positie zag hij Olympique Marseille een dramatische eerste helft spelen. Marseille schoot voor rust geen enkele keer op doel en ging met een achterstand aan de thee, door een rake kopbal van Stephane Bahoken. In de tweede helft zocht Marseille meer de aanval en dat resulteerde zeven minuten voor tijd in de 1-1 van Bouna Sarr. Strootman kwam niet in actie.

Monaco
Monaco
0 - 2
Guingamp
Guingamp

Bij AS Monaco loopt het al het hele seizoen voor geen meter en nu is het ook echt crisis bij de ploeg uit het prinsdom. Monaco verloor in eigen huis met 0-2 van Guingamp, de hekkensluiter van de Ligue 1, en heeft nu nog maar twee punten meer dan deze ploeg. Hoofdtrainer Thierry Henry zal in januari al zijn contacten moeten aanboren om zijn selectie van een broodnodige kwaliteitsimpuls te voorzien.