Mazraoui houdt woord en koppelt aanvalsdrang aan rendement

Reacties

Noussair Mazraoui verdubbelde dinsdag de voorsprong van Ajax op bezoek bij Fortuna Sittard. Daarmee geeft de Marokkaans international een duidelijk signaal af aan trainer Erik ten Hag én aan zichzelf.

Mazraoui houdt woord en koppelt aanvalsdrang aan rendement
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 5
Ajax
Ajax

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO windt Mazraoui er geen doekjes om. Als hem wordt gevraagd wat zijn belangrijkste verbeterpunt is, antwoordt de rechtsback: het verbeteren van zijn rendement. 'Je kan nog zo goed spelen, maar uiteindelijk kijken veel mensen toch naar de statistieken. Naar goals en assists. Erik ten Hag zei het ook: ''Je hebt zoveel duels, zoveel goals en assists. Dat is te weinig voor iemand met jouw kwaliteiten''.

'Mijn antwoord was dat ik het met hem eens was, maar ik had ook wel een maar', vervolgt Mazraoui. 'Ik breng mijn ploeggenoten vaak in stelling, maar dan ben ik vervolgens volledig afhankelijk van een speler of het een assist wordt. Als rechtsback ben je ook nooit het eindstation, maar vooral een tussenstation. Toch snap ik de trainer wel, het is een concreet verbeterpunt, en daar ben ik ook nog bewuster mee aan de slag gegaan.'

Eindstation
Mazraoui voegde in Sittard meteen de daad bij het woord en was dit keer wél het eindstation. De rechtsback nam de tweede Amsterdamse treffer voor zijn rekening door doelman Yanick van Osch te passeren met een droog schot in de korte hoek. Steven Berghuis had de score daarvoor al geopend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.