Maxwell helpt Inter, Empoli passeert Milan

Terwijl Internazionale verder voort marcheert naar de Italiaanse titel, heeft Empoli AC Milan van de vijfde plaats gestoten.

Internazionale-Parma 2-0Internazionale heeft de toch al grote voorsprong verder uitgebreid. De ploeg van Roberto Mancini deed tegen Parma wat achtervolger AS Roma zaterdag verzuimde: winnen. In de tweede helft kreeg de overwinning gestalte, waarbij Maxwell de ban brak met een fraaie solo-actie. Het was de eerste competitietreffer van de Braziliaanse oud-Ajacied in Italiaanse dienst. Hernan Crespo maakte de 2-0 op aangeven van uitblinker Adriano.

Torino-Palermo 0-0Hoewel beide ploegen voldoende kansen kregen op een doelpunt, kreeg het publiek in Stadio Olimpico in Turijn geen treffers te zien. Palermo, dat voor de zevende keer op rij niet tot winst kwam, blijft ondanks het puntverlies op de vierde plaats.

Empoli-Ascoli 4-1De verwachte zege op hekkensluiter Ascoli deed Empoli een plaatsje opschuiven op de ranglijst. Het ging ten koste van AC Milan, dat zaterdag tegen AS Roma genoegen had moeten nemen met een punt. Met de overwinning scherpte Empoli ook een eigen record aan, want nog nooit pakte de Toscaanse formatie in één seizoen zoveel punten als het nu al heeft (45).

Cagliari-Messina 2-0In de strijd tegen degradatie uit de Serie A deed Cagliari goede zaken met de
2-0 overwinning op concurrent Messina. Al in de eerste helft was het pleit in het voordeel van de Sardijnse thuisploeg beslecht. Davide Bondini en Alessandro Budel maakten het verschil.

Livorno-Catania 4-1Fernando Orsi kende een prima debuut als trainer van Livorno. De opvolger van ontslagen Daniele Arrigoni was daarbij dank verschuldigd aan Cristiano Lucarelli. De spits had nog zijn onvrede geuit over de trainerswissel, maar leverde met een valse hattrick een flinke bijdrage aan de 4-1 overwinning op Catania.