Max tekent vierjarig contract bij PSV: 'Ik wil om de prijzen spelen'

Reacties

Philipp Max is officieel de nieuwe linksback van PSV. De Duitser komt over van FC Augsburg en heeft een vierjarig contract getekend in Eindhoven.

Max tekent vierjarig contract bij PSV: 'Ik wil om de prijzen spelen'
© Pro Shots

Met Max heeft PSV de opvolger van Ricardo Rodríguez, die in het afgelopen seizoen een paar maanden op huurbasis voor de Brabanders uitkwam, binnen. De 26-jarige vleugelverdediger is na doelman Yvon Mvogo de tweede versterking voor het PSV van Roger Schmidt. Ook Mvogo werd al uit Duitsland weggehaald: hij kwam over van RB Leipzig.

VI meldde maandag dat Max op weg was naar Eindhoven en de transfer is nu door PSV bevestigd. Max speelde sinds 2015 voor Augsburg en maakte de laatste jaren naam als offensieve vleugelverdediger. Hoewel Augsburg tegen degradatie streed, was de linksback toch goed voor acht doelpunten en zes assists in 31 Bundesliga-duels. PSV betaalt acht miljoen euro voor Max, dat bedrag kan via bonussen nog oplopen.

'Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien', vertelt technisch manager John de Jong op de clubsite. 'Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen.'

'Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart. Inmiddels heeft hij bijna 150 duels in de Bundesliga achter zijn naam en nu ontstond er een mogelijkheid om hem te halen. We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken', aldus De Jong.

Max zelf is ook blij dat het rond is: 'PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in.'

Lees op VI PRO meer over de nieuwe linksback van PSV:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.