Mattsson mag na recordtransfer van NEC hopen op Champions League-debuut

Reacties

Voormalig NEC-smaakmaker Magnus Mattsson is toegevoegd aan de Champions League-selectie van FC Kopenhagen. De Deen mag zo hopen op een geweldig debuut op het allerhoogste Europese niveau, titelhouder Manchester City is namelijk de komende tegenstander van de Denen.

Mattsson mag na recordtransfer van NEC hopen op Champions League-debuut
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Kopenhagen maakte maandag bekend dat Mattsson is geselecteerd voor de wedstrijd van dinsdag. Ook Kevin Diks doet waarschijnlijk mee tegen Man City, net als voormalig NEC'er Jordan Larsson. Nicolai Boilesen zal niet in actie komen in het eerste duel met de Engelsen, de ex-Ajacied is geblesseerd.

Vorig jaar stuntte Kopenhagen door een groep met Bayern München, Galatasaray en Manchester United te overleven. In eigen huis werd Man Utd op spectaculaire wijze (4-3) opzij gezet en in Duitsland hield de huidige nummer drie van Denemarken Bayern knap op een doelpuntloos gelijkspel.

Kopenhagen werd uiteindelijk tweede in Groep A en kreeg vervolgens met Man City een loodzware tegenstander. Mattsson, die nooit eerder actief was in een UEFA-toernooi, kan de borst dus natmaken. Kopenhagen speelde op 12 december zijn laatste officiële wedstrijd, sindsdien lag de competitie in Denemarken stil.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.