Matthäus ziet Gakpo als vervanger van 'man van 150 miljoen'

Reacties

Lothar Matthäus ziet in Cody Gakpo een mogelijke opvolger van Jude Bellingham bij Borussia Dortmund. De pas negentienjarige Bellingham liet in dienst van de Engelse nationale ploeg een goede indruk achter op het WK en wordt in verband gebracht met clubs als Liverpool, Manchester City, Chelsea en Real Madrid.

Matthäus ziet Gakpo als vervanger van 'man van 150 miljoen'
© Pro Shots
© Pro Shots

Matthäus benadrukt in een column voor BILD dat Bellingham in dienst van Borussia Dortmund al grote indruk maakte, maar is nog meer onder de indruk geraakt van de 'volwassenheid' in zijn spel en zijn vermogen om zijn niveau vast te houden. Hij vertolkte volgens de voormalig wereldkampioen een prominente rol binnen het 'sterke Engelse middenveld'.

'Ik acht het echt mogelijk dat er meer dan 150 miljoen euro voor hem wordt betaald', aldus Matthäus, die naar Gakpo kijkt voor de vervanging. 'Er is een andere revelatie van het WK, die Bellingham zou kunnen vervangen en waarschijnlijk minder geld kost. Ik heb het over Cody Gakpo van PSV. In een meer verdedigend georiënteerd Nederlands elftal bewees hij dreigend te zijn, door driemaal te scoren.'

Het vervangen van Bellingham door Gakpo is een opmerkelijke suggestie. Bellingham is een box-to-box-middenvelder, terwijl Gakpo voornamelijk inzetbaar is als aanvaller of aanvallende middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.