Matige openingsfase zorgde niet voor onrust bij Ajax

Ajax won zondag uiteindelijk met 1-4 van Sparta Rotterdam, maar in de eerste twintig minuten leek het er niet op dat Ajax een gemakkelijke middag zou krijgen op Het Kasteel. Smaakmakers Hakim Ziyech en Dusan Tadic vonden ook dat de Amsterdammers niet goed begonnen, maar paniek was er nooit.

In de 25ste minuut opende Quincy Promes op aangeven van Lisandro Martínez de score, daarna kwam Ajax nauwelijks meer in de problemen. Ziyech, tweemaal trefzeker in Rotterdam, maakte zich geen zorgen in de openingsfase. 'We hamerden er nog op in de kleedkamer, dan is het niet goed dat je niet scherp aan de wedstrijd begint. Na een Europese wedstrijd is het toch wat lastiger om erin te komen', aldus Ziyech bij FOX Sports.

'Maar je weet ook dat een wedstrijd negentig minuten duurt, en we scoren altijd wel met onze kwaliteiten. Dus we maakten ons niet heel snel druk', bekende Ziyech. Ook Tadic, die een assist leverde en een penalty benutte, kwam tot de conclusie dat Ajax vanaf het eerste fluitsignaal scherp moet zijn. 'Sparta speelde aan het begin van de wedstrijd beter en kreeg kansen. Wij begonnen niet goed en waren niet sterk in de duels. We kwamen beter in de wedstrijd na de 0-1, maar we moeten er vanaf minuut één klaar voor zijn.'

Voor Ajax breekt na een hectische periode met play-offvoetbal nu een periode van rust aan, de interlandperiode staat immers voor de deur. Op 14 september wacht de volgende wedstrijd in de Eredivisie, thuis tegen SC Heerenveen. Drie dagen later treft Ajax met Lille de eerste tegenstander in de Champions League.

VI's Marco Timmer zag Hakim Ziyech en Dusan Tadic weer uitblinken.