Matig PSV in slotfase langs kleine broer FC Eindhoven

PSV heeft met succes de Lichtstad Cup verdedigd. De ploeg van trainer Fred Rutten won in het Jan Louwers Stadion van stadsgenoot FC Eindhoven dankzij twee verdedigers (1-2).

De bezoekers begonnen zeer matig aan de wedstrijd en kwamen zelfs op achterstand door een doelpunt van Rob van Boekel, die een door hem zelf opgezette aanval van dichtbij kon afronden. PSV speelde de eerste 45 minuten erg slordig en mochten niet klagen dat het halverwege nog 1-0 stond voor FC Eindhoven.

Na rust zorgden vooral invallers Dries Mertens en Georginio Wijnaldum voor veel gevaar. Beiden waren twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar het was Stanislav Manolev die in de 82ste minuut de 1-1 binnenschoot. Zes minuten later zorgde Marcelo uit een hoekschop voor de winnende treffer namens PSV. Foto: VI Images