Matig Feyenoord pakt met dank aan Willem II eerste overwinning

Feyenoord heeft zondag na drie gelijke spelen de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen geboekt. De ploeg van trainer Jaap Stam won op bezoek bij Willem II.

Willem II
Willem II
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Stam koos tegen Willem II voor Luis Sinisterra als vervanger van de geblesseerde Sam Larsson. De Zweed deed doordeweeks in de Europa League nog mee tegen Hapoel Be'er Sheva (0-3 winst). Bij de loting van vrijdag werd Feyenoord gekoppeld aan Rangers, FC Porto en Young Boys. Waar het de Rotterdammers in Europa best goed afgaat, wilde het in de Eredivisie nog niet vlotten. De gevaarlijke momenten golden in de eerste helft als krenten uit de pap in Tilburg.

De eerste goede aanval - tevens de beste uit de eerste 45 minuten - was van Feyenoord. Steven Berghuis speelde de mee opgekomen Rick Karsdorp aan, die Luciano Narsingh vond. Hij kaatste naar Orkun Kökcü, die met een hard schot de lat raakte. Kort daarna meldde Willem II zich voor het doel van Feyenoord via Marios Vrousai, maar zijn kopbal uit een voorzet van Mats Köhlert belandde ver naast het doel.

Jaap Stam discussieert met scheidsrechter Bas Nijhuis.

De Duitse aanvaller was tien minuten later wel weer gevaarlijk. Zijn pass bereikte Vangelis Pavlidis, die stuitte op Kenneth Vermeer. De keeper van Feyenoord redde met zijn voeten. Richting de rust werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk. Uit een lage corner van Vrousai schoot verdediger Sebastian Holmén en via Freek Heerkens belandde de bal net naast. Feyenoord liet zich voor het einde van de eerste helft nog een keer zien. Narsingh gaf voor op Sinisterra, wiens poging naast vloog.

In de tweede helft werd Stam gedwongen tot een wissel toen Narsingh met een spierblessure op de grond lag en niet verder kon. Naoufal Bannis kwam voor hem in de ploeg en kreeg al snel een kans op 0-1. Berghuis had een fraaie steekpass op de spits in huis, die oog in oog met keeper Timon Wellenreuther in het zijnet schoot. De voorsprong voor Feyenoord kwam daarna alsnog toen invaller Justin Ogenia in de fout ging. De twintigjarige debutant van Willem II haalde Sinisterra naar de grond en de bal ging op de stip. Berghuis schoot raak: 0-1.

Met Paul Gladon en debutant Elton Kabangu in de ploeg slaagde Willem II er niet meer in om voor de gelijkmaker te zorgen. Samen zorgden zij wel voor de grootste kans die de Tilburgers in de hele wedstrijd kregen. Kabangu gaf vanaf de linkerkant een pass op Gladon, maar liep de spits vervolgens in de weg toen hij schoot. Daardoor bleef het bij 0-1. Feyenoord klimt door de zege naar de tiende plek in de Eredivisie en heeft door het vrije weekend van vorige week ook nog een wedstrijd in te halen. De ploeg van Stam staat op zes punten, drie minder dan Willem II.