Matig AZ flikt het dankzij rommelgoal

AZ heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om een plek bij de laatste 32 in het UEFA Cup-toernooi. De Alkmaarders worstelden lang met zichzelf en Larissa, maar grepen toch de zege (1-0).

Matig AZ flikt het dankzij rommelgoal

De manier waarop AZ de punten pakte, was veelzeggend. Op basis van inzet en ijver wist Moussa Dembélé de bal in de 77ste minuut in het Griekse doel te werken. Aan zijn doeltreffende schot gingen in een paar seconden drie geblokte pogingen van collega's vooraf.

Op eigen kracht wist de ploeg van coach Louis van Gaal weinig te creëren. Larissa speelde verdedigend als een goed functionerende harmonica en zette snel druk. De Alkmaarders kwamen ideeën en baltempo tekort om de aanvallers te bereiken.

Van Gaal had voorin een basisplaats gegund aan Haris Medunjanin, die als spits goed was bevallen in Jong AZ. De linkspoot kwam er op het Europese podium niet aan te pas.

Medunjanin was niet de enige. Vrijwel geen van zijn ploeggenoten wist zich te onderscheiden. Een eervolle vermelding verdiende Sergio Romero. De Argentijnse keeper viel in voor Boy Waterman, die ongelukkig botste, en bleef kranig overeind.

AZ staat derde in Groep A, maar heeft twee verliespunten minder dan nummer twee Zenit Sint-Petersburg. Volgende week kunnen de Noord-Hollanders zich plaatsen door 1. FC Nürnberg te kloppen.

Bekijk hier al onze video's