Matic maakt zich onmogelijk in Frankrijk: 'Dit gedrag is volstrekt onbegrijpelijk'

Reacties

Nemanja Matic lijkt er weinig meer voor te voelen om het shirt van Stade Rennes nog over zijn schouders te trekken. De 35-jarige routinier wil per direct vertrekken en liet zich de afgelopen dagen niet zien op de training.

Matic maakt zich onmogelijk in Frankrijk: 'Dit gedrag is volstrekt onbegrijpelijk'

Matic zette vorige zomer zijn handtekening onder een tweejarig contract en stond gedurende de eerste seizoenshelft vast in de basis. Toch blijkt de Serviër in Bretagne niet op zijn plek te zitten. In een officieel statement op de clubsite meldt Stade Rennes dat Matic de laatste trainingen niet is komen opdagen. 'Dit gedrag is volstrekt onbegrijpelijk voor een ervaren speler die tot medio 2025 onder contract staat', schrijft de club.

Stade Rennes doet er naar eigen zeggen alles aan om spelers, en dan met name buitenlanders, goed te laten integreren. Dat is in het geval van Matic niet gelukt. De club wacht op uitleg van de speler en deinst er niet voor terug om 'noodzakelijke maatregelen' te nemen. De kans lijkt behoorlijk groot dat Matic zijn laatste wedstrijd in het Roazhon Park heeft gespeeld.

Interesse Lyon
De reden achter de afwezigheid van Matic lekte eerder deze week uit. Volgens l'Équipe heeft Olympique Lyon de voormalig speler van Vitesse, Manchester United en AS Roma op de korrel. Matic zou zelfs al een akkoord hebben bereikt met l'OL. Mocht Lyon er niet uitkomen met Stade Rennes, dan behoort ook een pensioen tot de mogelijkheden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.