Mathijsen keert als technisch manager terug bij Willem II

Reacties

Joris Mathijsen (36) wordt de nieuwe technisch manager van Willem II. Dinsdag wordt de vroegere speler van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal gepresenteerd bij de Tilburgse club, waar hij zijn carrière als speler begon en de opleiding doorliep. Mathijsen tekent een contract voor drie seizoenen en begint officieel op 1 juli.

Mathijsen keert als technisch manager terug bij Willem II

Mathijsen wordt de opvolger van Carlos Aalbers, die onlangs naar FC Groningen vertrok om er als hoofdscout aan de slag te gaan. Op dit moment worden de taken van Aalbers waargenomen door algemeen directeur Berry van Gool, hoofdtrainer Erwin van de Looi en hoofd-opleidingen Ronald Vroomans. Laatstgenoemde werd ook in verband gebracht met de functie van technisch manager.

Maar met Mathijsen heeft Willem II de eerste kandidaat binnen gehengeld. Hoewel de oud-international geen ervaring heeft op dit gebied, wordt er vanuit gegaan dat voor iemand met zijn status vele deuren opengaan. Mathijsen speelde tussen 1998 en 2004 zes seizoenen in de Tilburgse hoofdmacht. Na Willem II kwam Mathijsen uit voor AZ, Hamburger SV, Málaga en Feyenoord. Hij speelde 84 interlands voor Oranje, waaronder de WK-finale van 2010 tegen Spanje.

In 2015 was er al even sprake van dat Mathijsen zijn carrière als speler af zou sluiten bij Willem II. De Brabander koos er toen evenwel voor zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

Vanmiddag zullen Mathijsen en Van Gool in het Koning Willem II Stadion een toelichting geven op de aanstaande samenwerking. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.