Matchwinner Lampard pakt record met goals tegen Villa

Chelsea heeft tegen Aston Villa een alles behalve vlekkeloze generale repetitie voor de Europa League-finale beleefd. Frank Lampard kroonde zich tot recordhouder door zijn club uit de brand te helpen. Op Villa Park eindigde het duel in 1-2, nadat de thuisploeg lang met 1-0 voor had gestaan.

Pas in het laatste half uur kwam de Londense topclub op stoom. Op aangeven van Eden Hazard liet Lampard de gelijkmaker aantekenen, terwijl hij vlak voor tijd zelfs de eindstand bepaalde en daarmee deelname aan de Champions League zo goed als veilig stelde. De routinier maakte alweer treffer nummer 202 en 203 namens The Blues. Daarmee is Lampard de meest productieve speler uit de rijke geschiedenis van Chelsea en passeert hij Bobby Tambling, die tussen 1959 en 1970 tot 202 goals kwam.

Waar het duel eerder dit seizoen nog eindigde in een 8-0 monsterscore in het voordeel van Chelsea, was het dit keer heel anders. De Londense club - die na de rust met tien man verder moest na de rode kaart van Ramires - had wel het meeste balbezit, maar wist dat niet om te zetten in grote kansen.

Aston Villa stond verdedigend sterk en kwam via Christian Benteke zelfs op voorsprong. De Belgische spits ging er in de vijftiende minuut vandoor aan de linkerkant en rondde na een rush van veertig meter koelbloedig af. De rappe aanvaller, die een half uur voor tijd de tweede gele incasseerde en mocht inrukken, liet in zijn lange weg naar het doel verdediger Gary Cahill volkomen kansloos. Aston Villa, met aanvoerder Ron Vlaar in de basis, heeft door de nederlaag de mogelijkheid om zich in de voorlaatste speelronden te verzekeren van lijfsbehoud laten lopen. Na twee opeenvolgende overwinningen leek Chelsea de derde in de rij te worden, maar gooide Lampard alsnog roet in het eten van The Villans.

Het duel, dat liefst acht minuten blessuretijd kende, eindigde wel teleurstellend voor de Londenaren. Ver in blessuretijd moest Hazard de wedstrijd staken met een hamstringblessure, terwijl aanvoerder John Terry vlak daarvoor per brancard het veld af moest. De ernst van de kwetsuren is nog niet bekend, maar de eindstrijd van komende woensdag in de Amsterdam Arena kan weleens in gevaar komen voor Terry en Hazard.

Chelsea, dat woensdag om de Europa League strijdt tegen Benfica, verstevigt de derde plaats met 72 punten. Aston Villa bezet plaats dertien met veertig punten. De voorsprong op nummer achttien Wigan Athletic, dat zondag aantreedt tegen Arsenal, bedraagt vijf punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.