Mata voorkomt averij voor roulerende Van Gaal in Norwich

Reacties

Manchester United maakt nog altijd kans op kwalificatie voor de Champions League. Een flink gewijzigd elftal maakte geen fout bij Norwich City: 0-1.

Mata voorkomt averij voor roulerende Van Gaal in Norwich

Een spaarzame goede aanval in de 72ste minuut bleek voldoende voor United om drie punten mee te nemen uit Norwich. Spits Wayne Rooney ontsnapte in de diepte na een inschattingsfout van Sébastien Bassong. De United-aanvoerder bleef uiterst koel in het strafschopgebied en legde af op Juan Mata, die doeltreffend uithaalde.

Zo bleef de beslissing van manager Louis van Gaal om enkele vaste krachten te sparen zonder grote gevolgen. Daley Blind en Marcus Rashford werden niet meegenomen naar het uitduel met degradatiekandidaat Norwich, dat negentiende staat in de Premier League. Daarnaast viel Anthony Martial geblesseerd uit in de warming-up en moest Matteo Darmian zich al na een kwartier laten vervangen.

Door de afwezigheid van Rashford maakte Memphis Depay weer eens negentig minuten vol, maar de vleugelaanvaller kon zich niet positief onderscheiden. Timothy Fosu-Mensah viel vlak voor tijd in. Door de minimale zege maakt nummer vijf United nog altijd kans op het veroveren van de vierde plek, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League. Het verschil met stadgenoot City - dat net als United nog twee duels op het programma heeft - bedraagt één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.