Martins Indi haakt af voor Oranje-selectie met liesblessure

Reacties

Dick Advocaat kan bij zijn selectie voor het Nederlands elftal in ieder geval niet kiezen voor Bruno Martins Indi. De verdediger kampt met een liesblessure.

Martins Indi haakt af voor Oranje-selectie met liesblessure

Martins Indi staat daardoor twee à drie weken langs de kant, zo meldde Stoke City-manager Mark Hughes op het perspraatje in aanloop naar het duel met Southampton van zaterdag. De linkspoot viel vorige zaterdag voortijdig uit tijdens het thuisduel met Chelsea (0-4). Zijn vervanger was toen Ibrahim Afellay, die juist terugkeerde na een lange blessure.

Bondscoach Dick Advocaat nam Martins Indi, die verzekerd is van een basisplek bij zijn club, vorige week op in zijn 35-koppige voorselectie. De verdediger ontving in de vorige interlandperiode ook een uitverkiezing voor de definitieve Oranje-selectie, maar de 34-voudig international maakte geen minuten in de interlands tegen Frankrijk en Bulgarije.

De verdedigers die naast Martins Indi deel uitmaakten van de voorselectie: Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace), Wesley Hoedt (Southampton), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Ajax) en Stefan de Vrij (Lazio).

Vrijdagmiddag wordt de definitieve selectie voor de cruciale interlands tegen Wit Rusland (uit, zaterdag 7 oktober) en Zweden (thuis, dinsdag 10 oktober) bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.