Martino: 'In de tweede helft stond er een heel ander team'

Het is voor Gerardo Martino een raadsel hoe zijn de ploeg de wedstrijd tegen Valencia uit handen heeft gegeven. De trainer van Barcelona zag zijn elftal goed uit de startblokken schieten, domineren, maar uiteindelijk met een nederlaag het veld afstappen.

'Kijkend naar het eerste half uur kan ik niet begrijpen dat het duel ineens kantelde', zegt Martino tijdens de persconferentie. 'In de tweede helft stond er een heel ander team dan in de eerste 45 minuten. We maakten te veel fouten, terwijl ik voor de wedstrijd nog heb aangegeven heb dat elke fout duur kan zijn.'

'We kunnen door deze nederlaag achterop raken, maar we zullen ons terugvechten', besluit Martino. De Argentijn begon zijn betoog overigens niet over de wedstrijd. 'Om te beginnen wil ik de familie van Luis Aragonés condoleren. Zijn overlijden is een groot verlies voor de voetbalwereld', liet de Argentijn weten. Voormalig Spanje-bondscoach Aragonés overleed zaterdag op 75-jarige leeftijd.

Slippertje
In navolging van Martino reageerden ook Víctor Valdés en Sergio Busquets op de nederlaag tegen Valencia. 'Er is geen ruimte voor fouten. Valencia heeft verdiend gewonnen. Een trieste dag', aldus Valdés op Twitter. 'Het is lang geleden dat wij thuis verloren', zegt Busquets. 'Het is een slippertje op het verkeerde moment. Zonde, want we hadden kansen genoeg op de zege.'

De laatste competitienederlaag in Barcelona dateerde van april 2012. Destijds ging Barcelona met 2-1 ten onder tegen Real Madrid. Door de nederlaag kan de club zondag ingehaald worden door de grootmachten Real Madrid en Atlético Madrid. Real gaat op bezoek bij Athletic de Bilbao, terwijl Atlético Real Sociedad ontvangt.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd Barcelona - Valencia.