Martínez viert prijs voor Beste Keeper van WK op opmerkelijke wijze

Reacties

Emiliano Martínez is verkozen tot Beste Keeper van het WK. De doelman van Argentinië vertolkte met name in de knock-outfase een hoofdrol: zowel in de kwartfinale tegen Nederland als in de finale tegen Frankrijk was zijn optreden in de penaltyreeks cruciaal. Hij vierde de uitreiking op opmerkelijke wijze, was te zien op televisiebeelden. 

Martínez viert prijs voor Beste Keeper van WK op opmerkelijke wijze
© Pro Shots

Martínez was zeker niet de enige doelman die een goed WK beleefde. Ook Yassine Bounou (Marokko) en Dominik Livakovic (Kroatië) werden gezien als serieuze kanshebbers voor de prijs. Bounou blonk uit in de strafschoppenserie tegen Spanje in de achtste finale en Livakovic was van grote waarde in de penaltyseries tegen Japan (achtste finale) en Brazilië (kwartfinale). Toch is de keuze gevallen op Martínez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De prijs voor Beste Keeper van het WK wordt pas sinds 1994 uitgereikt. Toen kreeg de Belg Michel Preud'homme de Lev Yashin Award uitgereikt. Sinds 2010 gaat de onderscheiding door het leven als Golden Glove Award. Vier jaar geleden won Thibaut Courtois de prijs na de derde plaats met België, in 2002 werd Oliver Kahn ondanks zijn blunder in de verloren WK-finale tegen Brazilië gekozen tot beste doelman. In 1998, 2006, 2010 en 2014 was het telkens de keeper van de wereldkampioen die de prijs won.

Martínez, die een cruciale redding verrichtte op een schot van Randal Kolo Muani in de verlenging en vervolgens de penalty van Kingsley Coman stopte, verscheen na de wedstrijd in tranen voor de camera van beIN Sports. 'We hadden de wedstrijd onder controle, maar riepen het ongeluk over onszelf af. Frankrijk maakte bijna nog het winnende doelpunt. Godzijdank staan we hier. Hier heb ik van gedroomd. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik me voel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beste Keeper op het WK

WK Doelman Land
1994 Michel Preud'homme België
1998 Fabien Barthez Frankrijk
2002 Oliver Kahn Duitsland
2006 Gianluigi Buffon Italië
2010 Iker Casillas Spanje
2014 Manuel Neuer Duitsland
2018 Thibaut Courtois België
2022 Emiliano Martínez Argentinië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.