Martínez opvallende afwezige in voorselectie Argentinië

Reacties

Waar Nicolás Tagliafico deel uitmaakt van de voorselectie van Argentinië, gaat dat niet op voor Lisandro Martínez. De 22-jarige verdedigende middenvelder van Ajax komt niet voor in de plannen van bondscoach Lionel Scaloni voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador en Bolivia.

Martínez opvallende afwezige in voorselectie Argentinië
© Pro Shots

Martínez kent een opvallende voorbereiding bij Ajax. De Argentijn kende vorig seizoen een sterk debuutjaar in Amsterdam, waarbij hij na Dusan Tadic tot de meeste speelminuten van de selectie kwam. Dit deed hij veelal als controlerende middenvelder.

Dit seizoen kwam Martínez in actie als centrale verdediger en vooral linksback, aangezien hij op die plek een concrete optie is mocht Tagliafico alsnog vertrekken. Toch is hij voor Erik ten Hag zeker nog altijd een mogelijkheid als controlerende middenvelder.

Martínez moet zich voorlopig alleen op Ajax focussen, aangezien Scaloni in de Argentijnse selectie opvallend genoeg onder meer de voorkeur geeft aan RC Lens-speler Facundo Medina. Dit zorgt voor de nodige discussie, aangezien de jongeling van de Franse club nauwelijks internationale ervaring heeft, terwijl Martínez afgelopen seizoen sterke optredens kende met Ajax in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.