Martínez naar Amsterdam voor medische keuring

Reacties

Lisandro Martínez wordt na Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallán de derde Argentijn in de Ajax-selectie. Defensa y Justicia, de club van de talentvolle verdediger, maakt op de officiële website bekend dat de deal rond is en dat Martínez naar Nederland gaat voor de medische keuring.

Martínez naar Amsterdam voor medische keuring

Vrijdagochtend werd al bekend dat de transfer 'praktisch was afgerond' en inmiddels is al het papierwerk in orde gemaakt. Wanneer Martínez (21) bij Ajax door de medische keuring komt, kan hij aansluitend een meerjarig contract ondertekenen. De Amsterdammers betalen zeven miljoen euro voor de mandekker.

Voor Defensa y Justicia is het een lucratieve deal. De verrassende nummer twee van Argentinië heeft in de zomer van 2018 voor 750 duizend euro de helft van de transferrechten van de verdediger overgenomen. In de afspraken met zijn oude club Newell's Old Boys is toen vastgelegd dat voor een bedrag van 1,5 miljoen euro ook het tweede deel kan worden bemachtigd.

Martinez, die één interland op zijn naam heeft staan, kan als linksback en centraal achterin spelen. Na Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (SC Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) wordt hij de vierde Ajax-aankoop voor het komende seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.