Martínez grote man bij Inter, Abraham loopt tegen absurde schorsing aan

Reacties

Internazionale heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Spezia. Lautaro Martínez was met een assist en een doelpunt de grote man bij de kampioen, die zaterdag op bezoek gaat bij AS Roma. De ploeg van José Mourinho kende een slechte generale repetitie voor deze kraker. Een vreemde gele kaart voor Tammy Abraham zorgde voor extra teleurstelling.

Martínez grote man bij Inter, Abraham loopt tegen absurde schorsing aan
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Spezia
Spezia

Thiago Motta won in 2010 als speler van Internazionale de Scudetto, Coppa Italia én de Champions League en keerde woensdag als trainer van Spezia terug in het Stadio Giuseppe Meazza. Hij kreeg een warm welkom van de Inter-fans, die zagen dat Stefan de Vrij er vanwege een blessure niet bij was en dat Denzel Dumfries op rechts in de basis stond. Bij de bezoekers nam Jeroen Zoet opnieuw plaats op de bank: Ivan Provedel is sinds halverwege de maand oktober de eerste keeper van Spezia.

Inter was tegen de laagvlieger heer en meester en kwam tien minuten voor rust, even nadat Dumfries een goede schietkans had gekregen, op een verdiende voorsprong. Roberto Gagliardini maakte na een slim hakje van Martínez zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Vlak voor rust leek Spezia uit een hoekschop de gelijkmaker te vinden, maar Samir Handanovic voorkwam dit met een geweldige redding. Zo kon Inter met een goed gevoel aan de thee.

In de tweede helft was het weer voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Provedel. De doelman had geluk dat een uithaal van Joaquín Correa op de lat uiteen spatte en dat een schot van Ivan Perisic gekraakt werd, waardoor de bal zo in zijn handen viel. Een volgende Inter-treffer kon simpelweg niet uitblijven en viel na een handsbal van Jakub Kiwior. Inter kreeg hierdoor een strafschop en die werd binnengeschoten door Martínez.

Na de benutte strafschop van Martínez was de wedstrijd wel gespeeld. Spezia maakte geen moment de indruk dat het voor een memorabele comeback wilde gaan en hield zich voornamelijk bezig met verdedigen. De schade bleef beperkt voor de bezoekers, die nu tien van de vijftien competitiewedstrijden verloren hebben. Voor Inter betekende dit juist de tiende overwinning van het seizoen. 

Bologna
Bologna
1 - 0
AS Roma
AS Roma

De volgende competitiewedstrijd die Inter speelt is tegen AS Roma en de kampioen zal in deze topper geen last hebben van Abraham. De Roma-spits liep woensdag op een wel heel vervelende wijze tegen een schorsing aan: Abraham wilde vlak voor rust wegrennen en botste toen tegen tegenstander Mattias Svanberg, die hij onmogelijk kon hebben gezien. De spits kreeg hier een gele kaart voor en kon die niet gebruiken. Abraham wist dat direct en was bijzonder teleurgesteld.

Abraham is niet de enige Roma-basisspeler die er zaterdag vanwege een schorsing niet bij kan zijn. Ook Rick Karsdorp kreeg geel (hij werd vlak voor tijd op de bon geslingerd) en de Nederlander stond eveneens op scherp. Tel hier ook nog eens de nederlaag tegen Bologna bij op en je hebt een avond om snel te vergeten voor Roma.

De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Svanberg. De Zweedse middenvelder schoot vanuit de tweede lijn met veel gevoel raak (zie video onder). Roma had hierna nog een klein uur om in ieder geval de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar slaagde daar niet in. Mourinho raakte gefrustreerd en kreeg nog een gele kaart vanwege commentaar op de leiding. 

Bij Roma stond Karsdorp van begin tot eind binnen de lijnen. Hij was de enige Nederlander die in actie kwam, want bij Bologna bleven Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk de hele wedstrijd op de bank zitten. Jerdy Schouten ontbrak vanwege een spierblessure in de selectie van coach Sinisa Mihajlovic.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.