Martínez genoemd als bondscoach Spanje: 'Het zou me verbazen'

Reacties

Roberto Martínez schijnt in beeld te zijn om de nieuwe bondscoach van Spanje te worden. De huidige bondscoach van België weet echter van niets en reageerde sceptisch op de vermeende interesse.

Martínez genoemd als bondscoach Spanje: 'Het zou me verbazen'

De Spaanse voetbalbond RFEF besloot kort voor het WK om per direct afscheid te nemen van Julen Lopetegui, nadat duidelijk werd dat hij na het toernooi aan de slag zou gaan bij Real Madrid. Fernando Hierro nam de taken van Lopetegui op interim-basis over. Spanje sneuvelde in de achtste finale tegen gastland Rusland en nu is de RFEF op zoek naar een nieuwe sterke man.

In de wandelgangen kwamen de namen van Quique Sánchez Flores, Luis Enrique en Aitor Karanka al voorbij en bij Cadena SER werd donderdag beweerd dat Martínez bovenaan de verlanglijst van bondsvoorzitter Luis Rubiales staat. De Spanjaard heeft nog een doorlopend contract bij België, waarmee hij vrijdag in de kwartfinale van het WK tegen Brazilië speelt.

Martínez weet niet wat hij van de vermeende interesse moet geloven. 'Mensen in Spanje weten niet veel over mij, dus het zou me verbazen als de voetbalbond echt overweegt om mij als bondscoach aan te stellen', zei de coach tegen Het Laatste Nieuws. 'Ik heb geen clausules in mijn contract, maar het enige waar ik me momenteel op focus is de wedstrijd tegen Brazilië.'

'Ik werk van project naar project en ik heb geleerd dat je in het voetbal nooit verder mag kijken dan vandaag', vervolgde Martínez. 'Voor mij moet een project iets zijn waaraan je ongestoord kan werken. Het is iets dat verder gaat dan enkel wedstrijden winnen of verliezen.'

'Brazilië en België spelen vervroegde WK-finale'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.