'Marsmannetjes' van Napoli denderen door: 'Dit is het mooiste aanvalsduo van de wereld'

Reacties

Het moet wel heel raar lopen wil Napoli dit seizoen niet voor de derde keer in de geschiedenis kampioen van Italië worden. De koploper versloeg vrijdag ook Sassuolo en heeft nu achttien punten meer dan Internazionale, dat zaterdag nog wel in actie komt tegen Udinese. In de Italiaanse kranten zijn de complimenten voor Luciano Spalletti en de doelpuntenmakers.

'Marsmannetjes' van Napoli denderen door: 'Dit is het mooiste aanvalsduo van de wereld'
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
0 - 2
Napoli
Napoli

Sassuolo werd vrijdag opzij gezet door goals van Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen, die in de beoordelingen op zaterdag hoge cijfers krijgen. Het fraaiste compliment staat in het regionale Corriere del Mezzogiorno. 'Osi en Kvara vormen het mooiste aanvalsduo van de wereld', stelt de krant. Osimhen is de topscorer van de Serie A, met achttien doelpunten achter zijn naam, en Kvaratskhelia was tot dusver al goed tien goals. Daar plakt de Georgiër ook nog eens elf assists bij.

De spelers van Napoli worden door La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport 'marsmannetjes' genoemd, daarmee bedoelend dat zij 'niet van deze wereld' lijken te zijn. 'In dit tempo kan ieder record verbroken worden door de ploeg van Spalletti', stelt La Gazzetta. 'De grens van honderd punten halen zou een mooie doelstelling kunnen zijn.' Napoli staat nu op 62 punten en heeft nog vijftien competitiewedstrijden te gaan.

Spalletti
Succestrainer Spalletti wordt door La Gazzetta dello Sport beoordeeld met een 7.5. 'Dit was de zevende overwinning op rij voor het team dat altijd levert. Spalletti weet hoe hij iedereen scherp moet houden', klinkt het lovend. Corriere dello Sport geeft de oefenmeester een 8.

Spalletti vierde vrijdagavond een bijzondere mijlpaal: hij zat voor de duizendste keer in zijn trainersloopbaan op de bank. 'Het waren duizend slapeloze nachten', grinnikte de coach na afloop. 'Ik ben heel blij met mijn ploeg, maar we moeten oppassen met het maken van vergelijkingen (met de eerdere kampioensteams van Napoli, red.), want dat kan een probleem worden. We moeten gewoon heel rustig, heel kalm blijven. Iedereen weet wat hij moet doen en dat moeten we blijven doen.'

Osimhen viel vlak voor tijd geblesseerd uit, maar volgens Spalletti zijn er geen grote zorgen. 'Ik denk dat hij gewoon een beetje vermoeid is, omdat Victor zichzelf niet kan sparen', zei Spalletti. Zijn ploeg speelt dinsdag in de Champions League tegen Eintracht Frankfurt: Osimhen wordt dan gewoon op het veld verwacht.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.