Marseille wint van RC Lens en achterhaalt Bordeaux

Olympique Marseille werpt zich op als de grootste concurrent van Girondins Bordeaux. De ploeg van trainer Didier Deschamps won met 1-0 van RC Lens en kwam op gelijke hoogte met de kampioen.

Evaeverson Lemos da Lima, beter bekend als Brandão (foto), maakte in de 22ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. De Braziliaan kopte een hoekschop van Lucho González via de onderkant van de lat binnen. De hele wedstrijd was l'OM de bovenliggende partij, maar veel grote kansen leverde dat niet op.

Ook na rust was de ploeg van Deschamps veel beter dan Lens, maar bracht het zichzelf in de problemen door niet verder afstand te nemen. Zeker toen Stéphane M'Bia in de 74ste minuut met een rode kaart van het veld gestuurd werd leek er een spannende slotfase aan te komen, maar Marseille kwam niet meer in de problemen.

Door de zege komen de Zuid-Fransen net als Bordeaux op 56 punten uit 29 duels. Olympique Lyon en Montpellier hebben nog wel een punt meer, maar speelden al 31 wedstrijden.