Marokko sluit bijzondere kwalificatieperiode als groepswinnaar af

Reacties

Marokko heeft zich dinsdagavond verzekerd van de groepswinst richting de Afrika Cup van volgend jaar. In een kleinere poule dan gebruikelijk bleef het boven Zuid-Afrika en Liberia.

Marokko sluit bijzondere kwalificatieperiode als groepswinnaar af
© Pro Shots

Op weg naar het Afrikaanse eindtoernooi werd Marokko niet alleen aan Zuid-Afrika en Liberia gekoppeld, Zimbabwe was oorspronkelijk ook een tegenstander van het land dat zoveel successen kende op het afgelopen WK. Zimbabwe werd echter geschorst door de FIFA, waardoor Marokko slechts één land onder zich hoefde te houden voor kwalificatie.

Dit lukte in maart al, Liberia bleek niet opgewassen tegen Marokko en Zuid-Afrika. Door een ruime overwinning op Liberia (3-0) pakte Marokko ook de groepswinst met negen punten. Amine Harit, Ayoub El Kaabi en Amine Adli scoorden in Agadir. Oussama El Azzouzi (ex-FC Emmen) had een basisplaats, Tarik TIssoudali (ex-Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap) en Ismael Saibari (PSV) vielen in.

Voor dit duel werd de loting voor de Afrika Cup al verricht, Marokko treft in de groepsfase DR Congo, Tanzania en Zambia. De eerste groepswedstrijd spelen de Marokkanen op 17 januari 2024.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.