Mario Hermoso, Espanyol-held in de voetsporen van Marco Asensio

Reacties

Espanyol is dit seizoen één van de grote verrassingen in La Liga. De Catalanen staan na elf speelronden op een knappe tweede plek achter streekgenoot Barcelona. Dat is vooral te danken aan de sterke defensie, met Mario Hermoso als uitblinker.

Mario Hermoso, Espanyol-held in de voetsporen van Marco Asensio

Hij was dé surprise in de selectie van het Spaanse nationale elftal donderdag. Bondscoach Luis Enrique prefereert de 23-jarige Hermoso boven Real Madrid-verdediger Nacho Fernández, die al 22 interlands achter zijn naam heeft en in drie van de laatste vier duels nog basisspeler was bij La Roja.

Wie La Liga nauwlettend volgt, zal minder verrast zijn door die beslissing. Hermoso is dit seizoen namelijk de rots in de branding in de defensie van Espanyol, die pas acht tegentreffers kreeg in elf competitieduels. Alleen Atlético Madrid hoefde dit seizoen minder goals te incasseren. De 1,84 meter lange Hermoso is een zeer complete verdediger: hij is kopsterk, redelijk snel, wendbaar en goed aan de bal. Ondanks zijn naam - hermoso betekent knap in het Spaans - is hij ook meedogenloos in de duels.

De Spanjaard speelt een belangrijke rol in de opbouw van Espanyol en heeft als linkspoot bovendien een streepje voor. Bij het Spaanse nationale elftal is van de potentiële centrumverdedigers alleen Athletic de Bilbao-verdediger Iñigo Martínez linksbenig. Het klinkt erg logisch allemaal, maar een half jaar geleden zag het er niet naar uit.

Mario Hermoso viert één van zijn twee doelpunten in La Liga dit seizoen.
Mario Hermoso viert één van zijn twee doelpunten in La Liga dit seizoen.

Na een dramatisch optreden tegen Leganés in januari moest Hermoso namelijk even pas op de plaats maken. Toenmalig Espanyol-trainer Quique Sánchez Flores slachtofferde de Spanjaard en hield hem vier maanden op de reservebank. Pas toen Rubi deze zomer werd aangesteld als opvolger, keerde Hermoso weer terug in de basiself, en met succes. Onder de 48-jarige coach heeft de stopper zich sensationeel ontwikkeld.

Het gaat dusdanig hard dat Hermoso de eerste Espanyol-speler sinds Marco Asensio begin 2016 is die geselecteerd is voor het Spaanse nationale elftal. Een debuut voor La Roja naast Sergio Ramos zou de cirkel prachtig rond maken. Hermoso doorliep namelijk de jeugdopleiding van Real Madrid en gaf destijds meermaals aan dat Ramos zijn grote held was.

Maar niet alleen bij het Spaanse elftal lonkt een samenwerking met zijn held. De kans is groot dat Hermoso deze winter namelijk terugkeert naar Real. De Madrilenen hebben een eenmalige terugkoopoptie van 7,5 miljoen euro op Hermoso. In de huidige geëxplodeerde transfermarkt een ongekend koopje. Ook in dat geval zou de verdediger hetzelfde pad bewandelen als Asensio.

Sevilla
Sevilla
2 - 1
Espanyol
Espanyol
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.