Marin ondanks afgekeurde goal met goed gevoel terug naar Amsterdam

Reacties

Roemenië blijft goed meedoen in EK-kwalificatiepoule F. Zondagavond werd Malta ondanks een afgekeurd doelpunt van Razvan Marin aan de kant gezet.

Marin ondanks afgekeurde goal met goed gevoel terug naar Amsterdam
Roemenië
Roemenië
1 - 0
Malta
Malta

Voor Marin betekende de interlandperiode een welkom uitstapje. De middenvelder heeft het moeilijk in zijn eerste weken bij Ajax, kreeg te maken met de nodige kritiek en raakte zijn basisplaats kwijt. Bij Roemenië is Marin nog wél zeker van een plek bij de eerste elf. Afgelopen donderdag deed hij nog van begin tot eind mee in de 1-2 nederlaag tegen Spanje.

Marin vreesde zondagavond even voor een nieuwe kater, toen zijn openingstreffer tegen Malta werd afgekeurd. De middenvelder stiftte de bal over doelman Henry Bonello heen en liep al juichend weg. Omdat een verdediger nog probeerde weg te werken, ging Florin Andone vlak voor de lijn het kopduel aan. Hij stond op het moment dat Marin de bal speelde buitenspel en dus ging de vlag omhoog.

Een vervelend moment voor Marin, maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed voor Roemenië. Kort in de tweede helft kopte George Puscas raak uit een hoekschop en met dat doelpunt werd hij de matchwinner. Marin werd tien minuten na de treffer van Puscas vervangen door Nicolae Stanciu. Vanaf de kant zag hij Jean Farrugia vlak voor tijd nog scoren voor Malta, maar hij stond zo duidelijk buitenspel dat niemand in het stadion schrok.

Dankzij de broodnodige zege op Malta blijft Roemenië goed meedoen in EK-kwalificatiegroep F. De Roemenen hebben nu tien punten, evenveel als nummer twee van de groep Zweden. Deze ploeg heeft nog wel een duel tegoed en speelt later deze zondag tegen Noorwegen, op het moment met acht punten de nummer vier van de poule.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
10
8
2
0
31-5
+26
26
2
Zweden
10
6
3
1
23-9
+14
21
3
Noorwegen
10
4
5
1
19-11
+8
17
4
Roemenië
10
4
2
4
17-15
+2
14
5
Faeröer Eilanden
10
1
0
9
4-30
-26
3
6
Malta
10
1
0
9
3-27
-24
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.