Maresca voldoet precies aan het profiel van Olympiakos

Enzo Maresca ruilt Sevilla na vier jaar in voor Olympiakos Piraeus. De 29-jarige Italiaanse middenvelder tekent een driejarig contract met de Griekse club.

Maresca voldoet precies aan het profiel van Olympiakos

'Mijn doel is om met Olympiakos prijzen te winnen en beter te presteren in de Europese toernooien dan de club gewoonlijk doet', aldus Maresca. 'Ik voldoe precies aan het profiel dat Olympiakos had opgesteld en dat is de reden dat ik heb besloten op het aanbod in te gaan.'

Maresca kwam in de jeugd uit voor AC Milan en Cagliari, maar de middenvelder debuteerde bij het Engelse West Bromwich Albion in het profvoetbal. Tijdens het seizoen 1999/00 haalde Juventus hem terug naar Italië, maar in Turijn brak Maresca nooit door. Hij werd achtereenvolgens verhuurd aan Bologna, Piacenza en Fiorentina.

In zijn vier jaar in Spaanse dienst won Maresca met Sevilla twee keer de UEFA Cup, een Copa del Rey, een Spaanse Super Cup en een Europese Super Cup. De middenvelder scoorde twee keer tijdens de UEFA Cup-finale tegen Middlesbrough in 2006, die Sevilla met 4-0 won.

Bekijk hier al onze video's