Marcelo sneert: 'Verschil tussen Mourinho en Zidane? Prijzen'

Reacties

Real Madrid-verdediger Marcelo heeft een kleine sneer uitgedeeld naar José Mourinho. De Koninklijke en Manchester United treffen elkaar dinsdagavond voor de Europese Super Cup, waardoor meerdere spelers van de Spaanse club hun voormalig trainer treffen. Zo ook de Braziliaanse back, die in aanloop naar het duel in Skopje nog even fijntjes wees op de matige prestaties van Mourinho in Madrid.

Marcelo sneert: 'Verschil tussen Mourinho en Zidane? Prijzen'

Real wordt sinds januari getraind door Zinedine Zidane, die in zijn anderhalf jaar aan het roer één landstitel, één Europese Super Cup, één WK voor clubteams en liefst twee Champions Leagues won. Mourinho stond op zijn beurt drie jaar aan het roer, maar won 'slechts' drie prijzen: het landskampioenschap, een Spaanse beker en de Spaanse Super Cup. Een karige oogst, vindt ook Marcelo. 'Wat het verschil tussen Zidane en Mourinho is? Onder Zidane zijn we een elftal dat prijzen wint.'

De periode van Mourinho in Madrid laat zich vooral kenmerken door controverse. De Portugees zocht met alles en iedereen ruzie, met de schoppartijen tegen (met name) Barcelona als tastbare bewijzen. De zelfbenoemde Special One droomde ervan om de eerste trainer te worden die met drie verschillende clubs de Champions League won, maar na twee redelijke jaren en één mislukt seizoen, moest hij gedesillusioneerd het veld ruimen.

Net als Marcelo wilde ook Sergio Ramos niet al te veel stilstaan bij zijn voormalig trainer. 'Hij was gewoon een van mijn trainers, meer niet. Het is niet zo dat hij mijn carrière heeft veranderd, helemaal niet.' Ook hij vergeleek Mourinho en Zidane, waarbij hij liet doorschemeren dat de Portugees nooit helemaal bij Real paste. 'Hij heeft heel veel ervaring, maar met de komst van een nieuwe trainer verandert er altijd wat. Het managen van de kleedkamer, bijvoorbeeld. Dat snapt Zidane uitstekend', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.