Marcelino moet Valencia weer naar de top helpen

Reacties

Valencia heeft Marcelino García als nieuwe trainer aangesteld. De Spaanse oefenmeester gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij de huidige nummer dertien van La Liga, hij tekent een contract voor twee seizoenen.

Marcelino moet Valencia weer naar de top helpen

Marcelino is sinds de vorige zomer clubloos, nadat hij opstapte bij Villarreal. Volgens media in Spanje lag de trainer overhoop met enkele belangrijke spelers bij de club, waarna Marcelino de eer aan zichzelf hield. Een klein jaar later gaat de 51-jarige coach aan de slag op het trainerskerkhof in Valencia.

De afgelopen jaren heeft de club het moeilijk in Spanje en Europa. In 2008 werd onder Ronald Koeman met de Copa del Rey voor het laatst een prijs gepakt. Het gouden jaar 2004, met winst in de competitie, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup ligt ook alweer ver in het verleden. Sinds 2016 vonden er vier trainerswisselingen plaats bij de club.

Gary Neville werd aan het begin van 2016 opgevolgd door Pako Ayestarán, die het net geen half jaar volhield bij Valencia. Clubicoon Voro werd vervolgens voor de vierde keer naar voren gehaald om als interim-trainer te fungeren, waarna Cesare Prandelli in oktober 2016 aan de macht kwam bij Valencia. De Italiaan maakte de drie maanden niet vol, waarna Voro het stokje weer overnam. De ex-verdediger maakt het huidige seizoen af als trainer, Marcelino moet Valencia dan weer op de rails krijgen. In het huidige seizoen is de ploeg kansloos voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.