Mandzukic eindelijk weer bejubeld bij winnend Juventus

Juventus heeft zijn koppositie in de Serie A verder verstevigd. In eigen huis werd er met minimaal verschil gewonnen van Empoli (1-0) door een doelpunt van Mario Mandzukic.

20 december 2015. Op die dag scoorde Mandzukic voor het laatst in het shirt van Juventus. Twee keer zelfs, tegen Carpi. Sindsdien gaf de Kroaat nog wel drie assists, maar wist hij 103 dagen niet meer te scoren. Tegen Empoli was het eindelijk weer eens raak. In de 44ste minuut kopte de spits raak uit een perfecte voorzet van Paul Pogba.

De voorsprong kwam Juventus volledig toe. Onder leiding van uitblinker Álvaro Morata was de koploper van de Serie A duidelijk veel beter dan Empoli, dat elfde staat in Italië. Morata raakte met een prachtig schot van een meter of 25 de lat en zag een fraaie hakbal maar net naast gaan. Mandzukic miste nog een opgelegde kans voordat hij op slag van rust alsnog trefzeker was.

In de tweede helft kreeg Juventus een forse tegenvaller te verwerken. Giorgio Chiellini keerde tegen Empoli terug in de basis na een kuitblessure, maar moest zich in de 54ste minuut toch weer laten vervangen vanwege klachten aan diezelfde kuit. Voetballend hield de tweede helft niet over en gescoord werd er niet meer. Juventus heeft nu zes punten meer dan Napoli, dat zondag op bezoek gaat bij Udinese.