Manders volgt Wigt op als directeur ADO Den Haag

Reacties

Een dag na het vertrek van Jan Willem Wigt heeft ADO Den Haag een nieuwe algemeen directeur gevonden. Mattijs Manders zal per 1 mei officieel in dienst treden als interim-beleidsbepaler van de Hagenaars.

Manders volgt Wigt op als directeur ADO Den Haag

Manders, die in 2011 ook al enkele maanden werkzaam was als algemeen directeur van ADO, is de derde bewindsman die de kans krijgt van Hui Wang. De Chinese eigenaar liet vorig jaar al spoedig Maarten Fontein vertrekken door zestien buitensporige bepalingen voor een algemeen directeur op te stellen.

Dinsdag zette de Chinees, die inmiddels alweer is vertrokken uit Nederland, Wigt op een zijspoor. Wang is ontevreden over hoe ADO wordt geleid en kon het bovendien niet langer verkroppen dat hij gezichtsverlies had geleden. Manders krijgt de komende tijd het vertrouwen vanuit Peking om ADO naar wens van United Vansen te gaan leiden.

'ADO Den Haag is met United Vansen een goede weg ingeslagen. Helaas kent deze weg ook hobbels, maar het is aan ons, aan ADO, om deze hobbels zo snel mogelijk weg te nemen', reageert Manders in een persbericht op zijn aanstelling. 'Er is veel gebeurd. Zo werkt de club inmiddels met een hoger budget dan in de periode dat ik ADO verliet. Dat was in het succesvolle jaar 2011, waarin we zelfs Europa League speelden.'

'Het hogere budget is een mooie prestatie van de hele organisatie en hier wil ik ook in het bijzonder Jan Willem Wigt voor bedanken', vervolgt de bestuurder. 'In een soms lastige periode heeft hij, een clubman in hart en nieren, er alles aan gedaan om de rust te bewaren en de doelstellingen te realiseren. Mijn benoeming zal ik met trots dragen, en ik zal er alles aan doen, met iedereen die ADO een warm hart toedraagt, de komende periode succesvol te laten zijn in alle opzichten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.