Mancini wil verder bouwen aan sterrenensemble City

De koopwoede van Manchester City is voorlopig nog niet geluwd. Manager Roberto Mancini heeft intern aangegeven dat hij zijn selectie in januari een nieuwe kwaliteitsinjectie wil geven. Prioriteit is het aantrekken van twee aanvallers.

Mancini wil verder bouwen aan sterrenensemble City

Bovenaan op Mancini’s verlanglijstje prijkt VfL Wolfsburg-spits Edin Dzeko. Aan de Bosnische goalgetter kleeft echter een prijskaartje van ruim vijftig miljoen euro. Karim Benzema (Real Madrid) en Alexandre Pato (AC Milan) gelden als alternatieven mocht de komst van Dzeko net als afgelopen zomer stuklopen op de vraagprijs.

Benzema is bij De Koninklijke lang niet altijd zeker van een basisplaats en verkassen is dus een veel realistischer doel. De Fransman heeft echter van trainer José Mourinho te horen gekregen dat hij absoluut niet weg mag. Voor Pato gaat in principe hetzelfde op als voor Dzeko. Hij is zelfs naar City’s maatstaven te duur. AC Milan verlangt bijna zestig miljoen euro voor de Braziliaanse dribbelaar.

Naast nieuwe topspitsen aast Mancini ook op een spelmaker. De Italiaan is niet tevreden over de prestaties van David Silva. De Spaanse international kwam een paar maanden geleden voor dertig miljoen euro over van Valencia, maar blijkt zich moeilijk aan te passen aan het Engelse voetbal.

Mancini zelf is zeer gecharmeerd van de Argentijn Javier Pastore van Palermo en houdt ook de situatie van Wesley Sneijder bij Internazionale in de gaten. De rode cijfers (een recordverlies van 139 miljoen euro, bovendien zijn de salariskosten hoger dan de omzet) die Manchester City afgelopen week naar buiten bracht, hebben wel effect op de slagvaardigheid van de club op de transfermarkt.

Om budget te creëren zal Mancini ook een aantal selectieleden moeten verkopen, onder wie Roque Santa Cruz. De Paraguayaan kwam dit seizoen in competitieverband nog niet in actie. Emmanuel Adebayor staat eveneens op de nominatie voor een vertrek. De Togolees is zijn basisplaats kwijt en botste om die reden dit seizoen al een aantal keer met Mancini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen