Mancini luidt noodklok: Italië heeft groot spitsenprobleem

Reacties

Roberto Mancini hoopt zaterdag met de nationale ploeg van Italië een frisse start te kunnen maken. De bondscoach is op weg naar de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland bezorgd over de staat van zijn selectie.

Mancini luidt noodklok: Italië heeft groot spitsenprobleem
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
5 - 2
Italië
Italië

De personele zorgen zijn groot bij Mancini vroeg in deze interlandperiode, waarin Italië woensdag in de Finalissima al met 3-0 verloor van Argentinië. Hij zag Marco Verratti, Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi, Emerson Palmieri, Jorginho, Giorgio Chiellini, Manuel Lazzari en Mattia Zaccagni al afhaken om verschillende redenen. Het grootste probleem bij Italië momenteel is volgens Mancini het gebrek aan scorend vermogen.

Andrea Belotti en Gianluca Scamacca zijn de enige pure spitsen in de selectie van Mancini, die al geen beroep kon doen op Ciro Immobile vanwege een blessure. 'Natuurlijk is het verontrustend', zei de bondscoach vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Je hebt doelpunten nodig om wedstrijden te winnen en we moeten spitsen vinden die er op dit moment gewoon niet zijn in Italië.'

Mancini: 'Naast Andrea Belotti en Ciro Immobile is Gianluca Scamacca de enige die op reguliere basis gescoord heeft in de Serie A en hij speelt niet eens Europees voetbal. Dus dat is zorgwekkend.' Scamacca viel woensdag ook in tegen Argentinië, nadat Belotti als spits gestart was.

De nederlaag tegen Argentinië was een volgende tik voor Italië, dat eind maart een WK-ticket misliep. In de play-offs werd verloren van Noord-Macedonië. Italië donderde door het mislopen van WK-deelname nog geen jaar na de EK-winst van de roze wolk. 'Het winnen van het EK was iets magisch, maar nu moeten we opnieuw beginnen. We hebben tijd nodig. We kunnen niet zomaar nieuwe spelers ontdekken. Het is een totale reset. Niet in september, maar nu. Dat betekent niet dat er geen toekomst is voor de spelers die er nu zijn, maar wel dat morgen een nieuw tijdperk begint', zei Mancini daags voor het duel met Duitsland in Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.