Mancini bevestigt Real Madrid-transfer Kovacic

Reacties

Real Madrid neemt Mateo Kovacic over van Internazionale, zo heeft trainer Roberto Mancini van de Italianen laten weten. De Italiaanse grootmacht ontvangt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor de Kroatische middenvelder.

Mancini bevestigt Real Madrid-transfer Kovacic

De transfersom kan door bonussen met nog eens ongeveer vijf miljoen euro oplopen. Kovacic is met De Koninklijke een contract voor vijf seizoenen overeengekomen. Mancini bevestigde én betreurt de overstap. 'Het is zonde dat hij naar Real Madrid vertrekt, maar we moeten de regels (van Financial Fair Play, red.) respecteren. We móésten hem wel verkopen.'

Kovacic (21) kwam in januari 2013 van Dinamo Zagreb naar Inter. Hij gold destijds als een van de grootste talenten van Europa, maar die status maakte hij in Milaan slechts ten dele waar. Kovacic ontwikkelde zich nooit tot vaste basisspeler. Hij kwam in tachtig competitiewedstrijden tot vijf doelpunten namens Inter.

In Madrid wacht Kovacic een felle concurrentiestrijd. Voor de posities vlak voor de verdediging lijken Toni Kroos en zijn landgenoot Luka Modric zeker van een basisplaats, terwijl de plek van aanvallende middenvelder vergeven lijkt aan James Rodríguez. Na rechtsback Danilo en doelman Kiko Casilla is Kovacic de derde aanwinst van Real Madrid deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.