Manchester United-legendes zegevieren tegen Moniz

Reacties

Het Notts County van manager Ricardo Moniz is in de eerste ronde van het toernooi om de FA Cup met 2-0 onderuit gegaan tegen de amateurs van Salford City, de club van een vijftal Manchester United-vedettes.

Manchester United-legendes zegevieren tegen Moniz

De media-aandacht voor de wedstrijd in het befaamde bekertoernooi was enorm vanwege de aanwezigheid van The Class of '92 bij Salford City. Manchester United-grootheden Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt en Phil en Gary Neville bezitten gezamenlijk vijftig procent van de aandelen van de amateurclub. Voldoende reden voor de BBC om een documentaire te maken over Salford City in aanloop naar de FA Cup-ontmoeting met Notts County en de wedstrijd live uit te zenden.

Bij Notts County begonnen Nederlanders Mawouna Amevor en Julian Jenner op de bank en was er in de basisopstelling wel plaats voor doelman Roy Carroll en middenvelder Alan Smith, die beiden een verleden bij Manchester United hebben. Voormalig Ajacied Stanley Aborah verscheen eveneens aan de aftrap.

Gary Neville (links), Paul Scholes (midden) en Nicky Butt (rechts) zagen hun Salford City stunten tegen Notts County.
Gary Neville (links), Paul Scholes (midden) en Nicky Butt (rechts) zagen hun Salford City stunten tegen Notts County.

League Two-club Notts County had het allesbehalve makkelijk op bezoek bij het drie divisies lager spelende Salford City. Direct na rust kregen de bezoekers uit Nottingham de eerste domper te verwerken toen Danny Webber voor de openingstreffer zorgde. Ritchie Allen maakte de problemen voor Moniz onafwendbaar door in de 73ste minuut de voorsprong te verdubbelen.

De flinke dosis ervaring mocht niet baten voor de bezoekers. Salford City stuntte in eigen huis en knikkerde de oudste profclub van de wereld in de eerste ronde uit het toernooi om de FA Cup. De Manchester United-iconen en hun amateurs mogen nog wat langer genieten van het bekeravontuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.