Manchester United profiteert van misstap Tottenham

Tottenham Hotspur morste dure punten in het thuisduel met Wolverhampton. Manchester United profiteerde door - mede dankzij een treffer van Paul Scholes - Bolton met 3-0 te verslaan.

Manchester United-Bolton Wanderers 3-0Paul Scholes was in zijn tweede wedstrijd (en zijn eerste Premier League-duel) sinds zijn rentree succesvol. De middenvelder maakte zijn 151ste treffer in dienst van United. De teruggekeerde Scholes kroonde zich meteen tot de oudste Engelse doelpuntenmaker van Manchester United in de Premier League.

Met zijn 37 jaar en 59 dagen schoot hij het record van Bryan Robson (36 jaar en 216 dagen) uit de boeken. Scholes maakte zijn doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft (zie foto onder).

Wayne Rooney verzuimde Manchester even daarvóór op voorsprong te zetten. De aanvaller zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Adám Bógdan. Rooney leverde wél de assists op beide goals. Na rust belandde de bal wat fortuinlijk via de spits bij Danny Wellbeck, die diagonaal raak schoot (2-0). Met een geplaatst schot uit de tweede lijn bepaalde Michael Carrick de eindstand op 3-0. Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 1-1Tottenham leek voor rust de weelde van de hoge klassering in de Premier League niet te kunnen dragen. Hoewel Luka Modric dichtbij de openingstreffer was, kwam Wolverhampton Wanderers op voorsprong. Steven Fletcher scoorde van dichtbij. Emmanuel Adebayor zag een goal terecht worden afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat Emmanuel Frimpong namens Wolverhampton de lat raakte, bezorgde Luka Modric The Spurs al snel na de pauze de verdiende gelijkmaker. Zijn schot van buiten het strafschopgebied verdween onder Wolves-doelman Wayne Hennessey door. Tottenham ging vol overgave op jacht naar de voorsprong, maar manager Harry Redknapp moest toezien dat zijn ploeg twee dure punten liet liggen. Manchester United heeft nu twee punten meer dan Tottenham. Chelsea-Sunderland 1-0Het lijkt Fernando Torres niet gegeven te scoren. Na dertien minuten trof de Spaanse spits met een schitterende halve omhaal de lat. De rebound was een prooi voor Frank Lampard. Na de 1-0 bleef Torres op jacht naar zijn derde Premier League-treffer van het seizoen, maar de aanvaller had opnieuw het geluk niet aan zijn zijde.

Chelsea slaagde er niet in Sunderland definitief van zich af te schudden. Echt gevaarlijk werd de ploeg van manager Martin O'Neill echter ook niet. Torres en Raul Meireles waren nog het dichtst bij een doelpunt. Noemenswaardig was nog de invalbeurt Mickaël Essien. De Ghanese middenvelder is volledig hersteld van een knieblessure en maakte zijn eerste minuten voor Chelsea sinds 22 mei.

Liverpool-Stoke City 0-0Liverpool blijft aanvallend kwakkelen. Zonder de geschorste Luis Suarez en met Craig Bellamy en Andy Carroll op de reservebank was het voorin opnieuw heel mager wat de formatie van manager Kenny Dalglish liet zien. Dirk Kuijt stond als spits opgesteld, maar de Katwijker verkeert duidelijk niet in de beste vorm van zijn leven.

Liverpool had wel meer balbezit en poogde aan te dringen, maar Stoke City hield eigenlijk eenvoudig stand. Een kopbal van Dirk Kuijt, die in de basis startte als spits, belandde in de slotfase in het zijnet. De doelpuntloze remise was even logisch als terecht.

Overige uitslagenAston Villa-Everton 1-1Blackburn Rovers-Fulham 3-1West Bromwich Albion-Norwich City 1-2 Foto: VI Images