Manchester United bouwt verder: volgende toptransfer lijkt in de maak

Reacties

De kans dat Raphaël Varane na Jadon Sancho de tweede topaankoop van Manchester United voor komend seizoen wordt groeit. Sky Sports heeft begrepen dat Real Madrid de Engelse club toestemming heeft gegeven om met Varane in gesprek te gaan over een mogelijke samenwerking.

Manchester United bouwt verder: volgende toptransfer lijkt in de maak
© Pro Shots

De 28-jarige Varane heeft bij Real Madrid nog maar een contract voor een jaar en kan bijtekenen bij de club waar hij al sinds 2011 voor uitkomt. De Fransman lijkt echter open te staan voor een transfer naar Manchester, waar hij vermoedelijk een hoger salaris kan opstrijken. United mag van Real met Varane gaan onderhandelen over een contract.

Volgens Sky Sports is United hoopvol over een transfer, maar ook voorzichtig. De club wil geen herhaling van wat er in 2015 gebeurde: toen kreeg United signalen dat Sergio Ramos open zou staan voor een verhuizing, maar vervolgens verlengde de mandekker doodleuk zijn contract bij Real. Deze verbintenis liep vorige maand af; Ramos heeft zich inmiddels verbonden aan Paris Saint-Germain.

Naast Ramos dreigt Real nu dus nog een belangrijke centrumverdediger kwijt te raken. Varane speelde tot dusver 360 wedstrijden voor de Spanjaarden, waarvan 41 in het afgelopen seizoen. Mocht hij zijn jawoord geven aan United, dan moet deze club nog wel een akkoord zien te bereiken met Real over een transfersom. Het is niet bekend aan welk bedrag Real denkt.

Het versterken van de achterhoede is voor United de prioriteit, nu manager Ole Gunnar Solskjaer reeds verzekerd is van de komst van Sancho. De Engels international wordt volgens de Britse tabloids op deze dinsdag medisch gekeurd en zal aansluitend zijn contract op Old Trafford van inkt voorzien. Sancho komt voor minstens 85 miljoen euro over van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.