Manchester United bevestigt: Van Gaal ontslagen

Reacties

Louis van Gaal is niet langer de manager van Manchester United. De Engelse recordkampioen heeft de 64-jarige coach ontslagen als gevolg van het mislopen van kwalificatie voor de Champions League.

Manchester United bevestigt: Van Gaal ontslagen

De breuk met Van Gaal, die sinds de zomer van 2014 werkzaam is op Old Trafford, diende zich in de voorbije dagen al aan. Zaterdag meldde de BBC na de met 2-1 gewonnen finale om de FA Cup tegen Crystal Palace dat Van Gaal weggestuurd werd op Old Trafford en dat José Mourinho zijn opvolger ging worden.

Zodoende is het tijdperk van Van Gaal als manager van United geen onverdeeld succes geworden. Tegenover het veroveren van de FA Cup stond dit seizoen immers een tegenvallende vijfde plek in de Premier League. Het Champions League-avontuur strandde in de groepsfase, terwijl Liverpool in de achtste finale van de Europa League te sterk was. In de strijd om de League Cup ging het in oktober na strafschoppen mis tegen Middlesbrough.

Van Gaal, die nog beschikte over een tot medio 2017 doorlopend contract, werd vorig seizoen vierde in de Premier League. In het toernooi om de League Cup volgde in deze jaargang waarin United geen Europese verplichtingen had een smadelijke uitschakeling tegen MK Dons. In het toernooi om de FA Cup bleek Arsenal een te groot obstakel.

Nog onduidelijk is of Van Gaal nu definitief een punt achter zijn trainersloopbaan zet. Hoewel hij geregeld zinspeelde op een contractverlenging, liet de man die Oranje naar de derde plek op het WK van 2014 leidde ook al optekenen dat Manchester United zijn laatste klus zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.