Manchester City wil na Engeland ook Europa veroveren

Ajax stuit in de groepsfase van de Champions League op Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. VI schetst in drie korte portretten een profiel van de opponenten van de Amsterdammers.

Manchester City wil na Engeland ook Europa veroveren

Vorig jaar debuteerde Manchester City in de Champions League. In een poule met onder andere Bayern München en Napoli vervulde de club echter een bijrol in het prestigieuze toernooi.

De zware poule met de uiteindelijke finalist Bayern München, het verrassend goed presterende Napoli en Villarreal eindigde City teleurstellend als derde. Dat leverde nog een plek in de Europa League op, maar daar kwam het niet verder dan de laatste zestien (na uitschakeling door Sporting Lissabon).

In 1968/69 deed City mee om de voorloper van de Champions League, het voormalige Europa Cup I-toernooi, maar kwam het niet verder dan de eerste ronde. Het jaar daarop legde de ploeg beslag op de Europa Cup II.

De formatie van manager Roberto Mancini mag als kampioen van Engeland dit seizoen op herhaling. De landstitel stelde City pas op de allerlaatste speeldag veilig ten koste van de eeuwige rivaal.

Dit seizoen is succes in de Champions League het voornaamste doel. De van Everton overgenomen Jack Rodwell is vooralsnog de enige aankoop. Voorin beschikt Mancini met Mario Balotelli (foto), Carlos Tévez, Sergio Agüero en Edin Dzeko over voldoende mogelijkheden.

David Silva, Samir Nasri en Vincent Kompany zijn andere steunpilaren. Of Nigel de Jong met City actief zal zijn in de Champions League is nog maar de vraag. De middenvelder staat op het punt over te stappen naar AC Milan. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's