Manchester City slaat vleugels verder uit met Belgische overname

Reacties

Lommel United komt in handen van de City Football Group, het imperium achter Manchester City. Volgens gerenommeerde Belgische media is de overname donderdag afgerond.

Manchester City slaat vleugels verder uit met Belgische overname
© Pro Shots

Volgens Het Laatste Nieuws krijgen de investeerders de Belgische club gratis in handen. Wel moet er twee miljoen euro betaald worden om openstaande schulden op te vangen. Er is nog niets bekend om de nieuwe plannen met Lommel, de club die dit seizoen nog als zesde eindigde op het tweede niveau.

Voor Lommel was er donderdag meer goed nieuws. De club van Nederlanders Jesse Bertrams, Tik Siekman en Ricardo Ippel heeft de licentie gekregen voor het komende seizoen. Lommel kwam in de problemen bij de licentiecommissie door de rol van ex-eigenaar Udi Shochatovitch, die ook eigenaar is van een opleidingscentrum in Gambia en in Cyprus staat ingeschreven als een voetbalmakelaar.

Het Manchester City met eigenaar sjeik Mansour is vanzelfsprekend het grote uithangbord van de City Football Group, dat verder aandelen heeft in onder meer New York City FC, Girona en Melbourne City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.