Manchester City op pole position na prachtige goal De Bruyne

Manchester City heeft dinsdagavond afgerekend met Shakhtar Donetsk. Dankzij een fraai doelpunt van Kevin De Bruyne zetten The Citizens ook het tweede duel in winst om: 2-0.

Ten opzichte van de klinkende zege op Feyenoord van twee weken geleden (0-4) voerde manager Pep Guardiola twee wijzigingen door. Fabian Delph, van origine een middenvelder, verving de geblesseerde Benjamin Mendy op de linksbackpositie en Leroy Sané kreeg in de voorhoede de voorkeur boven Bernardo Silva.

De jonge Duitser kreeg kort voor rust de grootste kans van de eerste helft, maar schoof de bal net voorlangs. Het was echter niet alleen City dat kansen kreeg in het eerste bedrijf. Tot tweemaal toe moest Fernandinho zijn oude club van een grote mogelijkheid afhouden. De Oekraïners, die in het openingsduel verrassend met 2-1 wonnen van Napoli, maakten een frisse indruk in het Etihad Stadium.

Drie minuten na rust moesten de bezoekers toch zwichten voor het surplus aan individuele klasse bij de Engelsen. De Bruyne kreeg de bal aangespeeld van David Silva en haalde van twintig meter geweldig uit. De Belgische middenvelder zag zijn inzet hard en zuiver in de rechterbovenhoek verdwijnen: 1-0.

Twintig minuten voor tijd leek City de voorsprong te gaan verdubbelen. Sané ging makkelijk naar de grond, maar toch ging de bal op de penaltystip. Sergio Agüero - de laatste weken in bloedvorm - ging erachter staan, maar stuitte op Andriy Pyatov. Raheem Sterling verdubbelde de score in de extra tijd alsnog. Op aangeven van invaller Bernardo Silva maakte de Engelsman de 2-0.

City staat daardoor op zes punten uit twee duels. Shakhtar heeft, net als Napoli, drie punten minder. De Italianen kunnen echter een beter doelsaldo overleggen dan de Oekraïners. Feyenoord staat onderaan in Groep F met nul punten.