Manchester City maakt van Walker duurste verdediger ooit

Reacties

Manchester City heeft zich versterkt met Kyle Walker, in wat een van de grootste transfers van deze zomer zal zijn. De 27-jarige rechtsback komt over van Tottenham Hotspur. Het agentschap dat de belangen van Walker behartigt noemt het een recordtransfer.

Manchester City maakt van Walker duurste verdediger ooit

Volgens Engelse media is er in totaal 50 miljoen pond (57 miljoen euro) gemoeid met de overgang, alhoewel Manchester City en Tottenham Hotspur geen uitspraken doen over de transfersom. Mocht het genoemde bedrag kloppen, is Walker de duurste verdediger in de historie, een record dat eerder in handen was van John Stones. Hij verruilde afgelopen zomer Everton voor Manchester City voor 55,6 miljoen. Bij de transfer van Walker is er sprake van bonussen ter waarde van ruim vijf miljoen pond, het initiële bedrag bedraagt 45 miljoen pond (zo'n vijftig miljoen euro).

Top tien duurste verdedigers

SpelerVanNaarBedrag in miljoenen
Kyle WalkerTottenham HotspurManchester City57
John StonesEvertonManchester City55,6
David LuizChelseaParis Saint-Germain49,5
Rio FerdinandLeeds UnitedManchester United46
Nicolás OtamendiBenficaManchester City44,6
Thiago SilvaAC MilanParis Saint-Germain42
Leonardo BonucciJuventusAC Milan42
Lilian ThuramParmaJuventus41,5
Shkodran MustafiValenciaArsenal41
Javi MartínezAthletic BilbaoBayern München40
bedragen via Transfermarkt

Walker stond sinds 2009 onder contract bij Tottenham Hotspur, dat hem in zijn eerste seizoenen verhuurde aan Sheffield United, Queens Park Rangers en Aston Villa. Sinds de jaargang 2011/12 was de rechtervleugelverdediger een vaste waarde bij de Londenaren. Afgelopen seizoen kreeg Kieran Trippier, de concurrent van Walker, aan het einde van de competitie al wat meer speeltijd in Londen. Trippier maakte indruk en verlengde vorige maand zijn contract tot medio 2022.

De komst van een rechtsback van naam en faam had voor manager Pep Guardiola topprioriteit na het vertrek van Pablo Zabaleta en Bacary Sagna. Eerder deze transferperiode versterkte Manchester City zich reeds met middenvelder Bernardo Silva (AS Monaco) en doelverdediger Ederson (Benfica).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.