Manchester City heeft zijn vierde zomeraanwinst nu officieel binnen

Reacties

Manchester City heeft de komst van Sergio Gómez afgerond. De linksback is overgenomen van Anderlecht en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Engeland.

Manchester City heeft zijn vierde zomeraanwinst nu officieel binnen
© Pro Shots

De transfer van Gómez komt niet bepaald als een verrassing: Pep Guardiola sprak afgelopen week al over de 21-jarige Spanjaard. De manager beloofde toen dat Gómez niet verhuurd zal worden, maar direct bij zijn selectie zal aansluiten. De nieuwkomer kan gezien worden als de opvolger van de naar Arsenal vertrokken Oleksandr Zinchenko.

Gómez speelde slechts één seizoen voor Anderlecht, dat de back vorig jaar voor anderhalf miljoen euro kocht van Borussia Dortmund. Nu is hij voor het tienvoudige (vijftien miljoen euro) verkocht. 'Ik ben ontzettend trots op deze transfer', zegt Gómez op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Om deel te mogen uitmaken van dit team is een droom die werkelijkheid wordt.'

Gómez is bij City de vierde nieuwkomer van deze zomer: eerder werden Erling Haaland, Kalvin Phillips en Stefan Ortega al vastgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.