'Manchester City heeft opvolger van Agüero bijna binnen'

Reacties

Julián Álvarez lijkt op weg naar Manchester City. Volgens Argentijnse media is de transfer van de 21-jarige spits naar het Etihad Stadium slechts een kwestie van tijd.

'Manchester City heeft opvolger van Agüero bijna binnen'
© Pro Shots

Álvarez brak in 2021 op stormachtige wijze door bij River Plate. Met achttien doelpunten en acht assists groeide de spits uit tot posterboy van de ploeg van succestrainer Marcelo Gallardo. Álvarez werd topscorer van de Argentijnse competitie en veroverde met River de landstitel. Afgelopen zomer won hij als jongste speler in de nationale ploeg van Argentinië ook de Copa América.

De afgelopen maanden werd Álvarez met tal van Europese topclubs in verband gebracht, maar de keuze lijkt nu gevallen op Manchester City. Het Argentijnse TYC Sports en Olé berichten dat de transfer praktisch rond is. Ook meerdere Britse media bevestigen dat de spits op weg is naar Manchester.

De koploper van de Premier League lijkt zo eindelijk een opvolger van Sergio Agüero te halen. Afgelopen zomer lukte dat niet, onder meer omdat de transfer van Harry Kane afketste. Álvarez is een stuk goedkoper, vanwege een clausule in zijn contract is hij voor iets meer dan twintig miljoen euro op te halen.

Lees op VI PRO meer over de speelwijze van Álvarez, en waarom hij in Argentinië met Erling Haaland wordt vergeleken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.