Manchester City heeft aan één helft swingen genoeg tegen Napoli

Manchester City - Napoli was een affiche om bij te likkebaarden. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. City trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-1.

Een wedstrijd tussen de koploper van Engeland en die van Italië. Een strijd tussen twee van de best voetballende ploegen van Europa op dit moment. Toch werd het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen al snel duidelijk in het volgepakte Etihad Stadium.

Het City van manager Pep Guardiola speelde met Napoli. De Engelsen combineerden er lustig op los en sloegen na negen minuten voor het eerst toe. David Silva hield de bal met moeite binnen en gaf strak voor. Kalidou Koulibaly wist de inzet van Kyle Walker nog te blokken, maar de rebound van Raheem Sterling vloog alsnog binnen: 1-0.

Napoli, zo geroemd in eigen land door het aanvallende en snelle spel dat de ploeg speelt, kon alleen maar toekijken hoe de aanvalsmachine van City doordenderde. Drie minuten na de openingstreffer werd het al 2-0. Kevin De Bruyne dribbelde zich naar vrijheid en had de perfecte voorzet in huis richting Gabriel Jesus, die bij de tweede paal binnentikte.

Gabriel Jesus viert een feestje na zijn doelpunt tegen Napoli.

Met een knal op de onderkant van lat van De Bruyne en een van de lijn gehaald schot van Gabriel Jesus bleef City heer en meester. Toch kreeg Napoli na een lichte overtreding van Walker een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Dries Mertens schoot zijn strafschop echter slecht in en doelman Ederson bracht redding.

City, dat vlak voor rust nog een enorme kans kreeg via Gabriel Jesus, ging in de tweede helft een versnelling lager spelen. Napoli mocht de bal wat langer in het bezit houden en kreeg wat kansen, ook zonder de geblesseerd uitgevallen Lorenzo Insigne.

Dat Napoli sterker werd, kon City vooral zichzelf verwijten. De Engelse topclub speelde bij vlagen te frivool met het ene na het andere hakballetje. De straf volgde in de 73ste minuut. Fernandinho haakte Faouzi Ghoulam en de bal ging wederom op de stip. Mertens sloeg een beurt over na zijn eerdere misser en liet het aan Amadou Diawara, die geen fout maakte: 2-1.

De goal schudde City wakker. De thuisploeg schakelde een tandje bij en zette Napoli direct weer met de rug tegen de muur. Een kwartier voor tijd dacht Gabriel Jesus de 3-1 te maken, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant waren er na snelle counters nog kansen voor Mertens en Ghoulam.

Gescoord werd er niet meer, waardoor City na drie wedstrijden de maximale score van negen punten verzameld heeft in Groep F. Shakhtar Donetsk is met zes punten de verrassende nummer twee, op een afstand van drie punten gevolgd door Napoli. Feyenoord staat puntloos laatste.